U bent hier : / Home / Elektro / Microgolfovens en magnetrons in België – 5000 TIPS

 

Microgolfovens en magnetrons in België – 5000 TIPS

Hoe lekker koken in een microgolfoven of magnetron, waarop letten bij het kopen van een microgolf, hoe microgolfovens best gebruiken, je leest het hier.

Microgolfovens en magnetrons met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Microgolfovens in België + promoties
- bol.com / microgolfovens

Uw link hier? meer info

Tip 3 : Microgolfoven of magnetron kopen? Met deze handige tips maak je de juiste keuze.

Als u weet waar u op moet letten, kan het kopen van een magnetron of microgolfoven een eenvoudige taak zijn. Hier zijn enkele essentiële tips om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw behoeften:

1. Bepaal uw behoeften en noden
Gebruik: Bedenk waarvoor u de magnetron voornamelijk gaat gebruiken. Als je hele maaltijden wilt bereiden, heb je meer kracht en functies nodig dan wanneer je alleen maar restjes opwarmt of popcorn maakt.

Frequentie: Hoe vaak u de magnetron gebruikt, heeft ook invloed op uw beslissing. Frequent gebruik zou een duurder model kunnen rechtvaardigen.

2. Soorten magnetrons
Solo Magnetron: Ideaal voor basistaken zoals opwarmen en eenvoudig koken. Het is de meest betaalbare optie.

Grill Magnetron: Inclusief grillfunctionaliteit. Ideaal voor het maken van kebab, het grillen van vlees en andere soortgelijke taken.

Convectiemicrogolf: Biedt bakken, grillen, opwarmen, ontdooien en koken. Het is de meest veelzijdige, maar ook de duurste.

3. Grootte en capaciteit
Aanrechtruimte: Meet de aanrechtruimte op om er zeker van te zijn dat de magnetron past. Houd ook rekening met de benodigde ruimte voor ventilatie.

Inbouw microgolfovens: hiervoor gelden standaard afmetingen met breedte 56cm en hoogtes 38 of 45 cm. Als je een inbouw microgolf gaat kopen, bekijk dan eerst de nis waarin de magnetron gaat geplaatst worden.

Capaciteit: Een gemiddelde magnetroncapaciteit varieert tussen 25 en 40 liter inhoud.

4. Vermogen
Wattage: Het microgolfvermogen wordt gemeten in watt, doorgaans tussen 600 en 1200 watt. Een hoger wattage betekent snellere kooktijden. Voor de meeste huishoudens is een magnetron met 800-1000 watt voldoende.

5. Functies om te overwegen
Draaitafel versus flatbed: Een draaitafel zorgt voor een gelijkmatige verwarming door het voedsel te draaien. Flatbed-ontwerpen bieden meer ruimte en eenvoudiger schoonmaken, maar kunnen duurder zijn.

Sensorkoken: Past automatisch de kooktijd aan op basis van de stoom die door het voedsel vrijkomt.

Voorgeprogrammeerde instellingen: vooraf ingestelde programma's voor veelvoorkomende taken zoals popcorn, pizza, dranken, enz.

Kinderslot: essentieel voor gezinnen met jonge kinderen om onbedoeld gebruik te voorkomen.

Invertertechnologie: Zorgt voor gelijkmatiger koken en beter ontdooien door een consistent vermogensniveau te handhaven.

6. Gebruiksgemak en onderhoud
Bedieningspaneel: kies tussen een touchpad, draaiknop of combinatie. Zorg ervoor dat de bedieningselementen intuïtief en gemakkelijk te lezen zijn.

Interieur: Zoek naar gemakkelijk schoon te maken interieurs, zoals roestvrij staal of interieurs met een eenvoudig te reinigen coating

Verwijderbare rekken: Als uw magnetron rekken heeft, zorg er dan voor dat deze verwijderbaar zijn, zodat u ze gemakkelijker kunt schoonmaken.

7. Merk en garantie
Reputatie: blijf bij bekende merken met goede recensies. Merken als Panasonic, Samsung, LG en GE worden vaak hoog gewaardeerd.

Garantie: Controleer de garantieperiode en wat deze dekt. Een standaardgarantie bedraagt ​​meestal één jaar, maar sommige merken bieden verlengde garanties.

8. Begroting en budget
Kosten: stel een budget in voordat u begint met winkelen. Magnetronovens kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van de kenmerken en het merk.

Waar voor uw geld: Ga niet alleen voor de goedkoopste optie. Houd rekening met de kenmerken en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat u de beste waar voor uw geld krijgt.

Door rekening te houden met deze factoren, kunt u een magnetron vinden die past bij uw kookbehoeften, in uw ruimte past en past bij uw budget. Veel winkelplezier!


FILMTIP
Leuk filmpje met tips over een combimagnetron - Consumentenbond


Tip 2 : Essentiële tips voor het gebruik van microgolfovens

Magnetronovens of microgolfovens zijn een onmisbaar onderdeel in veel keukens vanwege hun gemak en efficiëntie. Als u ze op de juiste manier gebruikt, kunt u de veiligheid garanderen en de kwaliteit van uw kookkunsten verbeteren. Hier zijn enkele essentiële tips om het beste uit uw magnetron te halen:

1. Kies de juiste container of bakjes
Magnetronveilige materialen: Gebruik glazen, keramische en magnetronbestendige plastic bakjes. Vermijd metaal- en aluminiumfolie, aangezien deze vonken en brand kunnen veroorzaken.

Vermijd bepaalde kunststoffen: Sommige kunststoffen kunnen bij verhitting smelten of schadelijke chemicaliën vrijgeven. Zorg ervoor dat uw plastic containers het etiket magnetronbestendig hebben.

2. Bedek je eten
Voorkomt spetteren: door uw voedsel af te dekken met een magnetronbestendig deksel of magnetronbestendig plasticfolie, blijft de binnenkant schoon en voorkomt u dat voedsel spettert.

Houdt vocht vast: Het afdekken van voedsel helpt vocht vast te houden, zorgt voor een gelijkmatige bereiding en voorkomt dat het voedsel uitdroogt.

3. Roer en draai het voedsel
Gelijkmatig koken: Door het voedsel halverwege de kooktijd te roeren en te draaien, wordt een gelijkmatige warmteverdeling gegarandeerd, waardoor hete plekken en ongelijkmatige bereiding worden voorkomen.

Rusttijd: Laat het voedsel na het in de magnetron zetten een paar minuten staan. De warmte blijft zich gelijkmatig door het voedsel verdelen.

4. Gebruik Magnetroninstellingen
Vermogensniveaus: Gebruik verschillende vermogensniveaus voor verschillende soorten voedsel. Een hoog vermogen is geschikt voor het koken van water of het koken van groenten, terwijl een lager vermogen beter is voor ontdooien en opwarmen.

Vooraf ingestelde programma's: Veel magnetrons of microgolfovens hebben vooraf ingestelde kookprogramma's voor specifiek voedsel zoals popcorn, pizza of dranken. Gebruik deze voor een optimaal resultaat.

5. Vermijd oververhitting van vloeistoffen
Risico van oververhitting: Oververhitting treedt op wanneer water voorbij het kookpunt wordt verwarmd zonder dat het lijkt te koken. Dit kan plotseling koken veroorzaken en tot brandwonden leiden. Om dit te voorkomen, plaatst u een magnetronbestendig voorwerp, zoals een houten lepel, in de container.

6. Gebruik magnetronbestendige hoezen voor eieren
Voorkom explosies: Als u eieren kookt, gebruik dan een magnetronbestendige eierkoker. Als je hele eieren in de schaal kookt, kunnen ze exploderen als gevolg van de opbouw van stoom.

7. Maak microgolfovens regelmatig schoon
Voorkom geurtjes: Regelmatig schoonmaken voorkomt de vorming van voedselresten, die geurtjes kunnen veroorzaken en de smaak van uw voedsel kunnen beïnvloeden.

Gemakkelijke schoonmaaktip: zet een kom water met schijfjes citroen een paar minuten in de magnetron. Door de stoom worden voedselresten losgemaakt, waardoor de binnenkant gemakkelijker schoon te vegen is.

8. Begrijp de beperkingen van de magnetron
Niet voor inblikken: Magnetrons zijn niet geschikt voor het inblikken van voedsel, omdat ze niet gelijkmatig genoeg verwarmen om de voedselveiligheid te garanderen.

Geen metalen keukengerei: Vermijd het gebruik van metalen keukengerei of containers; dit kan vonken veroorzaken en de magnetron beschadigen.

9. Controleer de voedseltemperatuur
Veiligheid eerst: Gebruik een voedselthermometer om ervoor te zorgen dat opgewarmd voedsel een veilige interne temperatuur bereikt om eventuele schadelijke bacteriën te doden. De USDA adviseert 74°C (165°F) voor opgewarmd voedsel.

10. Optimaliseer de kooktijden van microgolfovens
Recepten aanpassen: Magnetronbereiding vergt doorgaans minder tijd dan conventioneel koken. Pas de kooktijden dienovereenkomstig aan en gebruik de vermogensinstellingen van de magnetron om te gaar koken te voorkomen.

Door deze tips te volgen, kunt u de veiligheid, efficiëntie en effectiviteit van koken in de magnetron vergroten. Of u nu restjes opwarmt, vlees ontdooit of een snelle maaltijd bereidt, deze richtlijnen helpen u de beste resultaten uit uw magnetron te halen.

Tip 1 : Leuke weetjes en feiten over de microfolfoven of magnetron

De magnetron of microgolfoven, een onmisbaar onderdeel in moderne keukens, heeft een fascinerende geschiedenis en een scala aan toepassingen die verder gaan dan alleen het opwarmen van maaltijden. Hier zijn enkele intrigerende feiten over dit alomtegenwoordige apparaat:

1. Uitvinding en geschiedenis

Toevallige ontdekking: De magnetron of microgolfoven werd per ongeluk uitgevonden door Percy Spencer, een ingenieur bij Raytheon, in 1945. Terwijl hij aan radartechnologie werkte, merkte Spencer dat een chocoladereep in zijn zak was gesmolten als gevolg van blootstelling aan microgolven.

Eerste commerciële model: De eerste commercieel verkrijgbare magnetron, de "Radarange" genaamd, werd in 1947 door Raytheon geïntroduceerd. Hij was groot, duur en werd voornamelijk gebruikt in commerciële keukens.

Huishoudelijke adoptie: Pas in de jaren zeventig werden magnetrons betaalbaar en compact genoeg voor huishoudelijk gebruik. In de jaren tachtig waren ze een normaal onderdeel van huizen in de Verenigde Staten.

2. Hoe het werkt

Microgolftechnologie: Microgolven zijn een vorm van elektromagnetische straling met golflengten variërend van één meter tot één millimeter. De magnetron genereert deze golven met behulp van een apparaat dat een magnetron wordt genoemd.

Verwarmingsmechanisme: De microgolven dringen voedsel binnen en zorgen ervoor dat watermoleculen daarin gaan trillen, waardoor warmte ontstaat door wrijving. Dit proces verwarmt voedsel snel en efficiënt.

Uniforme verwarming: Magnetronovens worden vaak geleverd met draaitafels of roterende antennes om de microgolven gelijkmatiger te verdelen, hete plekken te voorkomen en een uniforme bereiding te garanderen.

3. Voordelen en toepassingen

Snelheid en efficiëntie: Magnetrons bereiden voedsel veel sneller dan conventionele ovens, waardoor tijd en energie worden bespaard. Ze zijn vooral efficiënt voor het opwarmen van restjes, het ontdooien van diepvriesproducten en het bereiden van magnetronvriendelijke maaltijden.

Veelzijdige toepassingen: Naast het verwarmen van voedsel kunnen magnetrons voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het steriliseren van keukenartikelen, het maken van magnetronbestendige ambachten en zelfs het extraheren van sappen uit fruit.

Retentie van voedingsstoffen: Koken met een magnetron kan in sommige voedingsmiddelen meer voedingsstoffen behouden dan koken of stomen, omdat de kortere kooktijd het verlies aan voedingsstoffen vermindert.

4. Veiligheid en mythen

Veiligheidsvoorzieningen: Moderne magnetronovens zijn uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals automatische uitschakelmechanismen, kindersloten en afscherming om microgolfstraling tegen te houden en lekken te voorkomen.

Stralingsmythes: Ondanks veel voorkomende misvattingen maken magnetrons voedsel niet radioactief. De gebruikte microgolven zijn niet-ioniserend, wat betekent dat ze niet genoeg energie hebben om strak gebonden elektronen te verwijderen of moleculaire structuren te veranderen zonder ze te verwarmen.

Veilige containers: Er mogen alleen magnetronbestendige containers worden gebruikt, omdat sommige kunststoffen kunnen smelten of bij verhitting schadelijke chemicaliën kunnen vrijgeven. Glas, keramiek en specifieke magnetronbestendige kunststoffen worden aanbevolen.

5. Interessante weetjes

Popcorn en aardappelen: Popcorn in de magnetron en aardappelen bakken behoren tot de meest populaire toepassingen. Magnetronpopcorn werd in de jaren tachtig een favoriet bij het huishouden.

Onverwacht gebruik: Magnetrons kunnen worden gebruikt om kruiden te drogen, citrusvruchten sappiger te maken door ze te verwarmen voordat ze worden uitgeperst, en zelfs keukensponzen te desinfecteren.

Van zijn toevallige uitvinding tot zijn talloze toepassingen in de hedendaagse keukens: de magnetron is een bewijs van menselijk vernuft en het vermogen om technologie aan te passen voor alledaags gemak.


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling. Deze beoordelingen zijn louter informatief, worden niet door ons bewaard en worden niet gedeeld met derden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.

  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website