U bent hier : / Home / Vakantie / Oostenrijk vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

 

Oostenrijk vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Oostenrijk vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in Oostenrijk + promoties
- Trivago / Oostenrijk hotels
Sunweb / Oostenrijk vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

Tip 4 : Wat zijn de TOP 10 vakantiebestemmingen in Oostenrijk?

Ludo claes TIPSOostenrijk, een land rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, biedt een overvloed aan bestemmingen voor reizigers. Hier zijn de tien beste plaatsen om te bezoeken in Oostenrijk, elk met zijn unieke charme en attracties:

1. Wenen
Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, staat bekend om zijn keizerlijke geschiedenis en levendige culturele scene. Bezoekers kunnen het grote paleis Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgse vorsten, en het weelderige paleis Hofburg verkennen. De stad herbergt ook de indrukwekkende Stephansdom en de historische Ringstrasse. Kunstliefhebbers zullen het Kunsthistorisches Museum en het Belvedere Paleis, waar werken van Gustav Klimt te vinden zijn, waarderen. De Weense Staatsopera is een must-visit voor liefhebbers van klassieke muziek.

2. Salzburg
Beroemd als de geboorteplaats van Mozart en het decor voor 'The Sound of Music', is Salzburg een stad met barokke architectuur en uitzicht op de Alpen. Het fort Hohensalzburg biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Het Mirabell-paleis en zijn tuinen zijn een genot om doorheen te wandelen, terwijl de kathedraal van Salzburg en de winkelstraat Getreidegasse bijdragen aan de charme van de stad. Mis de geboorteplaats van Mozart niet, nu een museum gewijd aan de componist.

3. Innsbruck
Innsbruck, genesteld in de Alpen, is een paradijs voor wintersportliefhebbers. De stad organiseerde tweemaal de Olympische Winterspelen en biedt uitstekende ski- en snowboardfaciliteiten. Het Gouden Dak, een monument met een verguld balkon, en het keizerlijk paleis zijn belangrijke historische bezienswaardigheden. Het Nordkette-gebergte is bereikbaar via een kabelbaan en biedt adembenemende uitzichten en wandelmogelijkheden.

4. Hallstatt
Hallstatt staat bekend om zijn schilderachtige ligging aan een meer en wordt omgeven door bergen. Het is een van de mooiste dorpen van Oostenrijk. De Hallstatt Skywalk biedt een prachtig uitzicht over het dorp en het meer. Bezoekers kunnen de Hallstatt-zoutmijn verkennen, een van de oudste ter wereld, en het Bone House, waar ingewikkeld geschilderde schedels te zien zijn. Een boottocht op de Hallstattsee is een serene ervaring.

5. Graz
De op één na grootste stad van Oostenrijk, Graz, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse en renaissance-architectuur. De Schlossberg, met zijn klokkentoren, biedt een panoramisch uitzicht over de stad. De oude binnenstad is gevuld met charmante pleinen en smalle straatjes, terwijl het Kunsthaus Graz, een museum voor hedendaagse kunst, een modern tintje toevoegt. Het Eggenberg-paleis is een ander architectonisch juweeltje dat een bezoek waard is.

6. Zell am See
Zell am See is een populaire bestemming voor buitenactiviteiten en ligt aan de oevers van de Zeller See, met de Kitzsteinhorn-gletsjer als prachtige achtergrond. In de zomer kunnen bezoekers genieten van zwemmen, zeilen en wandelen, terwijl in de winter skiën en snowboarden mogelijk is. De schilderachtige Grossglockner Hochalpenstraße, een van de hoogste verharde wegen van Europa, is een nabijgelegen bezienswaardigheid.

7. Abdij van Melk
De abdij van Melk kijkt uit over de rivier de Donau en is een prachtig benedictijnenklooster dat bekend staat om zijn barokke architectuur en prachtige bibliotheek. De kerk van de abdij, met zijn sierlijke interieurs, is een hoogtepunt en het panoramische uitzicht op de Wachau-vallei vanaf het abdijterrein is adembenemend. De abdij heeft ook prachtige tuinen, ideaal voor een ontspannen wandeling.

8. Wachau-vallei
Dit UNESCO-werelderfgoed staat bekend om zijn wijngaarden, abrikozenboomgaarden en charmante dorpjes langs de rivier de Donau. De stad Dürnstein, met zijn kasteelruïne waar Richard Leeuwenhart gevangen zat, is een opmerkelijke stopplaats. Wijnproeven in de plaatselijke wijnhuizen en een riviercruise zijn populaire activiteiten.

9. St. Anton am Arlberg
St. Anton am Arlberg staat bekend als de bakermat van het alpineskiën en is een wereldberoemd skigebied. Het biedt uitgestrekte skipistes, après-skimogelijkheden en een levendige dorpssfeer. In de zomer verandert het gebied in een paradijs voor wandelaars en mountainbikers.

10. Eisriesenwelt-ijsgrot
Gelegen nabij Werfen, is dit 's werelds grootste ijsgrot, die zich uitstrekt over 42 kilometer. Rondleidingen nemen bezoekers mee door een labyrint van ijsformaties en bevroren watervallen. De ervaring is zowel ontzagwekkend als leerzaam, waardoor het een uniek natuurwonder is om te bezoeken.

Elk van deze bestemmingen toont het gevarieerde aanbod van Oostenrijk, van culturele bezienswaardigheden en historische locaties tot natuurlijke schoonheid en buitenavonturen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, muziek of natuur, Oostenrijk heeft voor elke reiziger iets te boeien.


FILMTIP
Leuk filmpje met de TOP bestemmingen in Oostenrijk (Engels - Touropia)


Tip 3 : Wat zijn de populairste skigebieden in Oostenrijk?

Ludo claes TIPSOostenrijk staat bekend om zijn skigebieden van wereldklasse, die enkele van de beste pistes van Europa bieden. Dit zijn de beste skigebieden in Oostenrijk:

1. Skigebied St. Anton am Arlberg
St. Anton is een legendarische naam in de skiwereld. Het staat bekend als de "bakermat van het alpineskiën" en biedt meer dan 300 kilometer aan gemarkeerde skipistes en meer dan 200 kilometer aan diepsneeuwpistes. Het resort maakt deel uit van het skigebied Arlberg, waartoe ook Lech, Zürs, St. Christoph en Warth behoren. St. Anton staat bekend om zijn uitdagende pistes, waardoor het ideaal is voor gevorderde skiërs en snowboarders. De levendige après-skiscene is hier net zo beroemd, met talloze bars en restaurants die levendig entertainment bieden na een dag op de pistes.

2. Skigebied Kitzbühel
Kitzbühel, vaak simpelweg 'Kitz' genoemd, is een van de meest glamoureuze skigebieden in Oostenrijk. Het beschikt over meer dan 230 kilometer aan perfect geprepareerde pistes en is de thuisbasis van de beruchte Hahnenkamm-afdalingsrace, een van de meest uitdagende en prestigieuze evenementen op de skikalender. De stad Kitzbühel zelf is charmant, met middeleeuwse architectuur, luxe hotels en luxe winkels, waardoor het een favoriet is onder zowel skiërs als niet-skiërs.

3. Skigebied Ischgl
Ischgl maakt deel uit van de Silvretta Arena en biedt 238 kilometer aan pistes die aansluiten op de Zwitserse badplaats Samnaun. Bekend om zijn betrouwbare sneeuwcondities en een uitgebreid netwerk van moderne liften, is Ischgl een paradijs voor skiërs van alle niveaus. Het resort staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven en spraakmakende openluchtconcerten met internationale sterren. Het seizoensafsluitende Top of the Mountain-concert is een hoogtepunt dat bezoekers uit de hele wereld trekt.

4. Skigebied Saalbach-Hinterglemm
Saalbach-Hinterglemm, onderdeel van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, beschikt over 270 kilometer aan skipistes. Het gebied staat bekend om zijn brede, zonnige hellingen en uitgebreide off-piste mogelijkheden. Dankzij het moderne liftsysteem kunt u zich snel en gemakkelijk door het uitgestrekte skigebied verplaatsen. Het resort biedt een mix van levendige après-ski en gezinsvriendelijke activiteiten, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan bezoekers.

5. Skigebied Sölden
Sölden is een hooggelegen resort in het Ötztal, met twee gletsjers (Rettenbach en Tiefenbach) en meer dan 144 kilometer aan pistes. Het staat bekend om zijn uitstekende sneeuwzekerheid en het lange seizoen, dat doorgaans duurt van oktober tot mei. Sölden organiseert ook de jaarlijkse openingsrace van de FIS Alpine Ski World Cup. De moderne infrastructuur van het resort, waaronder de indrukwekkende Giggijoch- en Gaislachkogl-gondels, zorgt voor snelle toegang tot de pistes.

6. Skigebied Zell am See-Kaprun
Zell am See-Kaprun biedt een unieke combinatie van meren- en berglandschap. Het resort biedt toegang tot de Kitzsteinhorn-gletsjer, waardoor u het hele jaar door kunt skiën. Met meer dan 138 kilometer aan pistes is het geschikt voor alle niveaus. Het pittoreske stadje Zell am See, gelegen aan een prachtig meer, draagt ​​bij aan de charme en biedt naast skiën een verscheidenheid aan winteractiviteiten, zoals schaatsen en boottochten.

7. Skigebied Mayrhofen
Mayrhofen ligt in het Zillertal en biedt 142 kilometer aan pistes, waaronder de beroemde Harakiri, de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk. De bergen Penken en Ahorn bieden gevarieerde skimogelijkheden voor alle niveaus. Het resort staat bekend om zijn levendige sfeer en organiseert het jaarlijkse Snowbombing Festival, een unieke mix van sneeuwsporten en livemuziek.

De beste skigebieden van Oostenrijk combineren een prachtig berglandschap, goed onderhouden pistes en levendige après-ski-activiteiten, waardoor ze ideale bestemmingen zijn voor wintersportliefhebbers.

Tip 2 : Citytrip naar Wenen? Wat moet je zeker bezoeken?

Ludo claes TIPSWenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is een stad rijk aan geschiedenis, cultuur en elegantie. Of u nu voor een weekend of voor een langer verblijf op bezoek bent, hier zijn enkele must-see attracties en tips om het meeste uit uw stedentrip in Wenen te halen.

1. Paleis Schönbrunn
Een bezoek aan Wenen zou niet compleet zijn zonder het Schönbrunn Paleis, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgse vorsten, te verkennen. Het paleis beschikt over 1.441 kamers en is omgeven door prachtig verzorgde tuinen. Hoogtepunten zijn onder meer de Grote Galerij, de Spiegelzaal en de indrukwekkende Gloriette, die een prachtig uitzicht over Wenen biedt.

2. Sint-Stefanusbasiliek
De Stephansdom, gelegen in het hart van Wenen, is een iconisch symbool van de stad. De verbluffende gotische architectuur, het ingewikkelde pannendak en de hoge zuidelijke toren maken het een must-see. Beklim de 343 treden van de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad.

3. De Hofburg
Het Hofburgpaleis was de belangrijkste keizerlijke winterresidentie van de Habsburgers. Tegenwoordig herbergt het verschillende musea, waaronder de Imperial Apartments, het Sisi Museum en de Zilvercollectie. Mis de Spaanse Rijschool niet, waar u de wereldberoemde Lipizzaner-paarden in actie kunt zien.

4. Paleis Belvedere
Het Belvedere-paleiscomplex bestaat uit twee barokke paleizen: het Boven- en Beneden-Belvedere. Het herbergt een uitgebreide kunstcollectie, waaronder werken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka. Klimt's "The Kiss" is een van de opvallende stukken.

5. MuseumQuartier
Voor kunstliefhebbers is het MuseumsQuartier een cultureel centrum met een scala aan musea en galerijen, waaronder het Leopold Museum en het Museum voor Moderne Kunst (MUMOK). Het gebied is ook ideaal om te genieten van cafés en moderne openbare ruimtes.

6. Staatsopera van Wenen
Ervaar het rijke muzikale erfgoed van Wenen door een optreden bij te wonen in de Weense Staatsopera. Als u geen show kunt bijwonen, kunt u overwegen een rondleiding door het historische gebouw te volgen om de architectonische schoonheid en weelderige interieurs te waarderen.

7. Naschmarkt
De Naschmarkt is de populairste markt van Wenen en biedt een levendige sfeer met een verscheidenheid aan verse producten, kruiden en internationale delicatessen. Het is een uitstekende plek voor een ontspannen wandeling, het proeven van lokale gerechten en genieten van de kosmopolitische sfeer van de stad.

8. Prater en het reuzenrad
Het pretpark Prater herbergt het iconische reuzenrad, dat een spectaculair uitzicht over de stad biedt. Het park zelf is ideaal voor een ontspannen middag, met veel attracties, cafés en groene ruimtes.

9. Karlskirche
De Karlskirche, of de Sint-Karelskerk, is een prachtige barokke kerk met een opvallende koepel. Bezoekers kunnen een lift naar de top nemen voor een close-up van de fresco's en een panoramisch uitzicht over Wenen.

10. Weense koffiehuizen
Geen reis naar Wenen is compleet zonder een bezoek aan een van de legendarische koffiehuizen. Geniet van een stukje Sachertorte of Apfelstrudel met een kopje rijke Weense koffie. Bekende koffiehuizen zijn Café Central, Café Sacher en Café Demel.

Nog enkele tips voor een bezoek aan Wenen

Openbaar vervoer: Het openbaarvervoersysteem van Wenen is efficiënt en uitgebreid. Overweeg de aanschaf van een Vienna Card, waarmee u onbeperkt kunt reizen en kortingen krijgt bij verschillende attracties.

Wandeltochten: Deelnemen aan een wandeltocht kan dieper inzicht geven in de geschiedenis van de stad en verborgen juweeltjes.

Kledingvoorschrift: Als u een opera of een luxe restaurant bijwoont, houd dan rekening met de kledingvoorschriften, die behoorlijk formeel kunnen zijn.

Taal: Hoewel Duits de officiële taal is, wordt Engels veel gesproken, vooral in toeristische gebieden.

Munteenheid: De munteenheid is de Euro (€). Creditcards worden algemeen geaccepteerd, maar het is altijd goed om wat contant geld bij de hand te hebben voor kleine aankopen.

Geniet van uw reis naar Wenen, waar geschiedenis, cultuur en moderniteit naadloos samenvloeien en een onvergetelijke ervaring bieden.

Tip 1 : Leuke weetjes en feiten over Oostenrijk

Oostenrijk, officieel bekend als de Republiek Oostenrijk, is een geheel door land omgeven land in Midden-Europa. Bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en levendige cultuur, biedt Oostenrijk een mix van natuurlijke schoonheid en stedelijke verfijning. Hier zijn enkele belangrijke feiten en tips over Oostenrijk:

Geografie en klimaat

Locatie: Oostenrijk wordt begrensd door Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Italië, Zwitserland en Liechtenstein. Door de centrale ligging is het een kruispunt van de Europese cultuur.

Landschap: Het land staat bekend om zijn gevarieerde landschappen, waaronder de oostelijke Alpen, die ongeveer 62% van zijn grondgebied beslaan. De rivier de Donau, de op een na langste rivier van Europa, stroomt door Oostenrijk.

Klimaat: Oostenrijk heeft een gematigd en alpenklimaat. De zomers zijn over het algemeen warm met af en toe regen, terwijl de winters koud zijn met aanzienlijke sneeuwval, vooral in de bergachtige streken.

Geschiedenis en politiek

Geschiedenis: Oostenrijk heeft een rijke geschiedenis, waaronder het feit dat het deel uitmaakte van het Heilige Roomse Rijk, het Oostenrijkse rijk en later het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Na de Eerste Wereldoorlog werd Oostenrijk een republiek.

Politiek: Oostenrijk is een federale parlementaire republiek. Het heeft negen deelstaten (Bundesländer), elk met een eigen regering. Wenen is zowel de hoofdstad als de grootste stad.

Cultuur en taal

Taal: De officiële taal is Duits. Er worden echter ook regionale dialecten en minderheidstalen gesproken, zoals Kroatisch, Hongaars en Sloveens.

Cultureel erfgoed: Oostenrijk staat bekend om zijn bijdragen aan muziek, kunst en literatuur. Het was de thuisbasis van beroemde componisten als Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven (die een aanzienlijk deel van zijn leven in Wenen doorbracht) en Johann Strauss. Het land beschikt ook over een rijke traditie op het gebied van de beeldende kunst, met opmerkelijke figuren als Gustav Klimt en Egon Schiele.

Toerisme en attracties

Wenen: De hoofdstad is een cultureel centrum dat bekend staat om zijn historische architectuur, musea en klassieke muziekscene. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder meer het Schönbrunn-paleis, het Hofburg-paleis, de Stephansdom en de Weense Staatsopera.

Salzburg: Geboorteplaats van Mozart, Salzburg staat bekend om zijn goed bewaarde barokke architectuur en het jaarlijkse Salzburg Festival, een groot evenement voor klassieke muziek en drama.

Innsbruck: Innsbruck, genesteld in de Alpen, staat bekend om zijn wintersporten en was tweemaal gastheer van de Olympische Winterspelen.

Hallstatt: Hallstatt, een pittoresk dorpje aan een meer, wordt vaak beschouwd als een van de mooiste plekken van Europa.

Praktische tips

Valuta: Oostenrijk gebruikt de Euro (€). Credit- en debetkaarten worden algemeen geaccepteerd, maar het is altijd goed om wat contant geld te hebben, vooral op het platteland.

Vervoer: Oostenrijk heeft een efficiënt openbaar vervoerssysteem, inclusief treinen, bussen en trams. De ÖBB (Oostenrijkse Federale Spoorwegen) verbindt grote steden en dorpen.

Keuken: De Oostenrijkse keuken is stevig en divers. Mis traditionele gerechten zoals Wiener Schnitzel (gepaneerde kalfskotelet), Sachertorte (een soort chocoladetaart) en Apfelstrudel (apfelstrudel) niet. Weense koffiehuizen zijn ook een must-bezoek.

Veiligheid: Oostenrijk wordt beschouwd als een zeer veilig land voor reizigers. De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om kleine diefstallen te voorkomen, vooral in drukke toeristische gebieden.

Taalbarrière: Hoewel veel Oostenrijkers Engels spreken, kan het leren van een paar Duitse basiszinnen zeer nuttig zijn en gewaardeerd worden door de lokale bevolking.

Oostenrijk biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, historische rijkdom en culturele verfijning. Of u nu de Alpenregio's verkent, u overgeeft aan kunst en muziek of geniet van culinaire hoogstandjes, Oostenrijk belooft een onvergetelijke ervaring.


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.