U bent hier : / Home / Vakantie / België vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

 

België vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

België vakantie en hotels 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in België + promoties
- Trivago / België hotels
Sunweb / België vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

Tip 5 : Wat zijn de TOP 10 vakantiebestemmingen in België?

Ludo claes TIPSBelgië, bekend om zijn middeleeuwse steden, renaissancearchitectuur en levendige cultuur, is een schat aan bezienswaardigheden. Hier zijn de top 10 plaatsen om te bezoeken in België:

1. Brussel
De hoofdstad Brussel is een must-bezoek vanwege zijn historische en culturele betekenis. De Grote Markt, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is een prachtig centraal plein omringd door weelderige gildehuizen en het stadhuis. Mis het iconische Manneken Pis, het Atomium en het Koninklijk Paleis niet. Brussel is ook een knooppunt voor kunstliefhebbers met het Magritte Museum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.

2. Brugge
Brugge wordt vaak het 'Venetië van het Noorden' genoemd en staat bekend om zijn pittoreske grachten, geplaveide straatjes en middeleeuwse gebouwen. Belangrijke hoogtepunten zijn het Belfort van Brugge, dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt, de Basiliek van het Heilig Bloed en het rustige Minnewaterpark. Het Groeningemuseum herbergt een mooie collectie Vlaamse en Belgische kunst.

3. Gent
Deze bruisende stad staat bekend om haar rijke historie en levendige sfeer. Het middeleeuwse kasteel Gravensteen is een hoogtepunt, net als de Sint-Baafskathedraal, waar het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck te vinden is. De Graslei en Korenlei van de stad zijn prachtige historische straten langs de rivier, perfect voor een mooie wandeling of een boottocht.

4. Antwerpen
Antwerpen is een stad die traditie en moderniteit combineert. Het staat bekend om zijn diamantwijk en herbergt ook indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, met werken van Peter Paul Rubens. Het Museum aan de Stroom (MAS) biedt inzicht in de geschiedenis van de stad en haar verbinding met de wereld. De levendige Grote Markt wordt omringd door gildehuizen en het sierlijke stadhuis.

5. Leuven
Deze stad is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten ter wereld, de KU Leuven, en is een centrum van jeugdige energie en academische geschiedenis. Het gotische stadhuis en de Universiteitsbibliotheek zijn architectonische hoogstandjes. De Oude Markt van Leuven staat bekend als de "langste bar ter wereld" vanwege de vele cafés en het bruisende nachtleven.

6. Dinant
Dinant, gelegen langs de Maas, is een charmant stadje dat bekend staat om zijn landschappelijke schoonheid. De Citadel van Dinant biedt een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. De collegiale kerk Notre-Dame, met zijn kenmerkende uivormige koepel, en het Adolphe Sax Museum, gewijd aan de uitvinder van de saxofoon, zijn opmerkelijke bezienswaardigheden.

7. Luik
Luik staat bekend om zijn levendige cultuur en historische bezienswaardigheden. De Montagne de Bueren is een steile trap die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Het Curtius Museum toont archeologie en decoratieve kunst, terwijl het moderne treinstation Luik-Guillemins, ontworpen door Santiago Calatrava, een architectonisch wonder is.

8. Mechelen
Deze kleine stad is rijk aan geschiedenis en erfgoed. De Sint-Romboutskathedraal domineert met zijn indrukwekkende toren de skyline. Het Paleis van Margaretha van Oostenrijk en de Kazerne Dossin, een museum en gedenkteken gewijd aan de slachtoffers van de Holocaust, zijn belangrijke bezienswaardigheden.

9. Ieper
Ieper is nauw verbonden met de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Het Menenpoortmonument en het In Flanders Fields Museum vormen een aangrijpende herinnering aan de oorlog. De Lakenhal van de stad, waar nu het museum is gevestigd, en de Sint-Maartenskathedraal zijn ook zeker een bezoek waard.

10. Ardennen
Voor natuurliefhebbers biedt de regio Ardennen weelderige bossen, glooiende heuvels en buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en kajakken. Het pittoreske stadje Durbuy, vaak beweerd de kleinste stad ter wereld te zijn, en de prachtige grotten van Han-sur-Lesse zijn hoogtepunten van deze regio.

Elk van deze bestemmingen toont een uniek facet van het rijke Belgische erfgoed, waardoor het land een heerlijke plek is voor reizigers om te verkennen.


FILMTIP
Filmpje met de leukste bestemmingen in België (Engelstalig - Touropia)


Tip 4 : Wat zijn de populairste badplaatsen aan de Belgische kust?

Ludo claes TIPSBelgië staat misschien bekend om zijn chocolade en middeleeuwse stadjes, maar beschikt ook over een charmante kustlijn bezaaid met prachtige strandbestemmingen. Hier zijn enkele van de beste strandplaatsen om te bezoeken in België:

Oostende
Oostende, ook wel de ‘Koningin van de Belgische kust’ genoemd, is een bruisende badplaats met een bruisend cultureel leven. Bezoekers kunnen genieten van brede zandstranden, een bruisende boulevard en een verscheidenheid aan visrestaurants. De stad organiseert ook het jaarlijkse maritieme festival Oostende bij Anker, ter ere van het rijke nautische erfgoed van de stad.

Knokke-Heist
Knokke-Heist is een chique badplaats die bekend staat om zijn luxe boetieks, kunstgalerijen en gastronomische restaurants. De stranden zijn hier ongerept, waardoor het een favoriete bestemming is voor mensen die in stijl willen ontspannen. Het nabijgelegen Zwin Natuurpark biedt een unieke ervaring voor vogelaars en natuurliefhebbers.

Blankenberge
Blankenberge is een populaire bestemming voor gezinnen en biedt een breed scala aan activiteiten, zoals het zeepark Sea Life, minigolf en boottochten. De lange pier en de bruisende strandbars maken het tot een levendige plek voor zowel ontspanning als vermaak.

De Haan
De Haan valt op door zijn charmante Belle Époque-architectuur en rustige sfeer. In tegenstelling tot de meer gecommercialiseerde resorts biedt De Haan een rustigere strandervaring, ideaal voor mensen die willen ontsnappen aan de drukte. Het duinlandschap leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten.

Nieuwpoort
Nieuwpoort combineert historische charme met moderne voorzieningen. De jachthaven van de stad is een van de grootste van Europa en trekt zeilliefhebbers van over de hele wereld. Het strand is breed en zanderig, ideaal voor gezinnen en watersportliefhebbers.

Koksijde
Koksijde staat bekend om zijn uitgestrekte duinlandschappen en de nabijgelegen Hoge Blekker, het hoogste duin aan de Belgische kust. De stad is perfect voor mensen die de natuur willen verkennen en willen genieten van een rustigere strandsfeer. Abdijmuseum Ten Duinen biedt inzicht in de kloostergeschiedenis van de regio.

Zeebrugge
Zeebrugge is zowel een havenstad als een badplaats en biedt een unieke mix van industriële charme en ontspanning aan zee. Het strand is minder druk, waardoor het ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een meer ontspannen ervaring. Het maritieme themapark Seafront biedt een fascinerende inkijk in de wereld van de scheepvaart en de zee.

Deze kustbestemmingen tonen de diversiteit en charme van de Belgische kust en bieden iets voor elk type reiziger, van serene natuurlijke landschappen tot levendige culturele centra.

Tip 3 : Wat zijn de populairste pretparken in België?

Ludo claes TIPSBelgië, hoewel klein van formaat, beschikt over een verscheidenheid aan pretparken die zich richten op sensatiezoekers, gezinnen en bezoekers van alle leeftijden. Deze parken combineren leuke attracties, boeiende attracties en prachtige landschappen, waardoor ze populaire bestemmingen zijn voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Walibi België
Walibi België is een van de bekendste pretparken van het land. Walibi Belgium ligt in Waver, net buiten Brussel, en biedt een breed scala aan attracties, waaronder achtbanen, waterattracties en gezinsvriendelijke activiteiten. Hoogtepunten zijn onder meer de Pulsar, een waterachtbaan die snelheid en spetters combineert, en de Tiki-Waka, een familieachtbaan. Het park biedt ook een levendig Halloween-evenement, waardoor het park verandert in een griezelig wonderland.

Plopsaland De Panne
Plopsaland De Panne is een ander groot pretpark in België, gelegen vlakbij de kust in De Panne. Het is vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen, dankzij de themagebieden gebaseerd op populaire Belgische kindertelevisiepersonages als Samson & Gert en Maya de Bij. Het park biedt een mix van rustige attracties voor jonge kinderen en meer avontuurlijke attracties voor oudere bezoekers, zoals de houten achtbaan Heidi the Ride en de Anubis: The Ride-lanceerachtbaan.

Bobbejaanland
Bobbejaanland, gelegen in Lichtaart, is vernoemd naar de oprichter, de bekende Belgische entertainer Bobbejaan Schoepen. Dit park staat bekend om zijn spannende achtbanen en unieke attracties, zoals de Typhoon, een achtbaan met een bijna verticale daling, en de Sledge Hammer, een gigantische draaiende slingerrit. Bobbejaanland organiseert ook tal van liveshows en seizoensevenementen.

Bellewaerde
Bellewaerde, gelegen in Ieper, combineert de spanning van een pretpark met de charme van een dierentuin. Bezoekers kunnen op één plek genieten van achtbanen, waterattracties en dierententoonstellingen. Opmerkelijke ritten zijn onder meer de Huracan, een overdekte achtbaan, en de Bengal Express, een safaritrein door dierenverblijven.

Pairi Daiza
Pairi Daiza in Brugelette is een unieke bestemming die elementen van een pretpark, dierentuin en botanische tuin combineert. Het biedt bezoekers de kans om exotische dieren te zien, prachtig aangelegde tuinen te verkennen en te genieten van culturele tentoonstellingen. De meeslepende omgevingen van het park, zoals de Chinese tuin en het Indonesische dorp, zorgen naast plezier voor een serene en leerzame ervaring.

Deze pretparken maken België tot een heerlijke bestemming voor wie op zoek is naar avontuur, plezier en gezinsvriendelijk entertainment. Of je nu een adrenalinejunkie bent of op zoek bent naar een dagje ontspanning, de Belgische attractieparken bieden voor ieder wat wils.

Tip 2 : Leuke weetjes en informatie over België

België, een klein maar cultureel rijk land in West-Europa, biedt een fascinerende mix van historische betekenis, culturele diversiteit en moderne levendigheid. Hier zijn enkele overtuigende feiten en tips over België.

Aardrijkskunde en demografie
België wordt begrensd door Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg en heeft een oppervlakte van ongeveer 30.528 vierkante kilometer. Het heeft ongeveer 11,5 miljoen inwoners. Het land is verdeeld in drie hoofdregio's: Vlaanderen in het noorden, Wallonië in het zuiden en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het centrum. Brussel fungeert ook als de facto hoofdstad van de Europese Unie.

Talen en cultuur
België is een meertalig land met drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. Nederlands wordt voornamelijk gesproken in Vlaanderen, Frans in Wallonië en Duits in een kleine oostelijke gemeenschap. Deze taalkundige diversiteit weerspiegelt het complexe culturele mozaïek van België. Het land staat bekend om zijn kunst, muziek en literatuur, met beroemde figuren zoals de surrealistische schilder René Magritte en schrijver Georges Simenon afkomstig uit België.

Historisch belang
België heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het speelde een belangrijke rol in beide wereldoorlogen, waarbij belangrijke veldslagen zoals de Slag bij Waterloo en de Slag om de Ardennen op zijn grondgebied plaatsvonden. De middeleeuwse stad Brugge, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, en de Grote Markt in Brussel zijn getuigen van het historische en architecturale erfgoed van het land.

Keuken
België is een paradijs voor fijnproevers. Het staat bekend om zijn chocolade, wafels, friet en bier. Belgische chocolade wordt beschouwd als een van de beste ter wereld, waarbij merken als Godiva en Leonidas internationale bekendheid verwerven. Belgische wafels zijn er in twee hoofdvariëteiten: de lichtere Brusselse wafel en de dichtere Luikse wafel. Belgische frietjes, vaak geserveerd met mayonaise, zijn een geliefd streetfood. Het land beschikt ook over meer dan 1.000 biervariëteiten, waarbij trappistenbieren bijzonder gewaardeerd worden.

Festivals en tradities
België organiseert het hele jaar door talloze festivals. Het Carnaval van Binche, erkend door UNESCO, biedt uitgebreide kostuums en festiviteiten. De Gentse Feesten en het Brusselse Zomerfestival zijn grote evenementen die muziek, kunst en cultuur onder de aandacht brengen. België viert ook unieke tradities zoals de Ommegang, een historische heropvoering in Brussel, en het Bloementapijt op de Grote Markt.

Leuke reistips

Vervoer: België heeft een efficiënt openbaar vervoersysteem, inclusief treinen, trams en bussen. Het treinnetwerk is vooral handig voor reizen tussen steden.

Weer: Het klimaat is gematigd, met milde winters en koele zomers. Het is raadzaam om een ​​paraplu mee te nemen, aangezien regen vaak voorkomt.

Eetetiquette: Een fooi geven is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Servicekosten zijn meestal inbegrepen in de factuur.

Winkelen: Winkels in België zijn doorgaans rond 10.00 uur open en sluiten om 18.00 uur. Zondag is doorgaans een rustdag, waarbij de meeste winkels gesloten zijn.

Veiligheid: België is over het algemeen veilig, maar net als bij elke andere toeristische bestemming is het verstandig om op drukke plaatsen waakzaam te blijven.

Samenvattend maakt de unieke mix van geschiedenis, cultuur en gastronomie België tot een boeiende bestemming. Of je nu de middeleeuwse steden verkent, geniet van de culinaire hoogstandjes, of jezelf onderdompelt in de levendige festivals, België biedt een verrijkende ervaring voor elke reiziger.

Tip 1 : Leuke weetjes en informatie over de Belgische Ardennen

De regio Ardennen in België is een schilderachtig gebied dat bekend staat om zijn dichte bossen, glooiende heuvels en charmante dorpjes. Deze regio ligt in het zuidoosten van het land en strekt zich uit tot Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De natuurlijke schoonheid en buitenactiviteiten van de Ardennen maken het tot een populaire bestemming voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Ardennen zijn de uitgestrekte bosgebieden, die perfect zijn om te wandelen, mountainbiken en wilde dieren te spotten. De regio herbergt ook verschillende rivieren, waaronder de Maas en de Semois, die mogelijkheden bieden om te kajakken en vissen. Het gevarieerde landschap, met zijn rotspartijen en diepe valleien, biedt prachtige vergezichten en talloze schilderachtige paden.

Naast de natuurlijke bezienswaardigheden heeft de Ardennen ook een rijke geschiedenis. Het gebied was een belangrijk slagveld tijdens de Tweede Wereldoorlog, vooral tijdens het Ardennenoffensief in 1944-45. Bezoekers kunnen talloze musea en gedenktekens verkennen die aan deze periode zijn gewijd, zoals het Bastogne War Museum en het Mardasson Memorial.

De Ardennen zijn bezaaid met schilderachtige dorpjes en historische steden, elk met zijn eigen unieke charme. Plaatsen als Durbuy, vaak genoemd als de kleinste stad ter wereld, en La Roche-en-Ardenne, met zijn middeleeuwse kasteelruïnes, bieden een kijkje in het verleden van de regio. De lokale keuken, met hartige gerechten zoals wild, forel en de beroemde Ardense ham, draagt ​​bij aan de aantrekkingskracht van het gebied.

Over het geheel genomen is de Belgische Ardennen een regio die natuurlijke schoonheid, historische betekenis en culturele rijkdom combineert, waardoor het een bestemming is die je absoluut moet bezoeken voor reizigers die op zoek zijn naar een diverse en verrijkende ervaring.


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.