U bent hier : / Home / Vakantie / Frankrijk vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

 

Frankrijk vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Frankrijk Vakantie en hotels 5000 TIPS en advies

♥ Hotelprijzen in Frankrijk + promoties
- Trivago / Frankrijk hotels
Sunweb / Frankrijk vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

Tip 5 : Wat zijn de topbestemingen in Frankrijk die je zeker moet gezien hebben?

Ludo claes TIPSFrankrijk staat bekend om zijn diverse en pittoreske vakantiebestemmingen, die elk unieke attracties en ervaringen bieden. Hier zijn enkele topbestemmingen in Frankrijk, samen met tips om uw bezoek te verbeteren:

1. Parijs

Hoogtepunten: Eiffeltoren, Louvre Museum, Notre-Dame kathedraal, Montmartre, cruises op de Seine.
Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden vroeg: arriveer vroeg in de ochtend bij de Eiffeltoren en het Louvre om lange wachtrijen te vermijden.
Gebruik het openbaar vervoer: De metro van Parijs is efficiënt en brengt u snel door de stad.
Gratis museumdagen: Veel musea, waaronder het Louvre, bieden elke eerste zondag van de maand gratis toegang.

2. Provence

Hoogtepunten: Lavendelvelden, Avignon, Aix-en-Provence, Marseille, Luberon-dorpen.
Lavendelseizoen: bezoek tussen eind juni en begin augustus om de lavendelvelden in volle bloei te zien.
Huur een auto: Om de charmante dorpjes en het platteland te verkennen, wordt het huren van een auto sterk aanbevolen.
Lokale markten: Mis de levendige lokale markten niet, vooral in Aix-en-Provence en Avignon, voor verse producten en lokale ambachten.

3. Franse Rivièra (Côte d'Azur)

Hoogtepunten: Nice, Cannes, Monaco, Antibes, Saint-Tropez.
Vermijd het hoogseizoen: juni en september zijn ideale tijden om te bezoeken, aangezien juli en augustus druk en duur kunnen zijn.
Strandclubs: Overweeg in plaatsen als Saint-Tropez een bezoek aan een strandclub voor een comfortabelere en luxueuzere strandervaring.
Dagtochten: Profiteer van de uitstekende treinverbindingen om meerdere steden langs de kust te verkennen.

4. Normandië

Hoogtepunten: Mont Saint-Michel, D-Day-stranden, Rouen, Honfleur, Giverny.
Mont Saint-Michel: Bezoek vroeg in de ochtend of laat in de middag om de middagdrukte te vermijden.
D-Day-stranden: Overweeg een rondleiding om de historische betekenis van het gebied volledig te begrijpen.
Giverny Gardens: Bezoek in de lente of vroege zomer, wanneer de tuinen van Monet in volle bloei staan.

5. Loire-vallei

Hoogtepunten: Kastelen (Chambord, Chenonceau, Amboise), wijngaarden, fietsroutes.
Châteaupassen: Koop een pas voor meerdere kastelen om te besparen op toegangsprijzen en meer kastelen te zien.
Fietsverhuur: De regio is perfect om te fietsen, er zijn veel fietsverhuurdiensten beschikbaar.
Wijnproeven: Plan wijnproeverijen bij lokale wijngaarden, waarvan er vele rondleidingen en proeverijen aanbieden.

6. Elzas

Hoogtepunten: Straatsburg, Colmar, Elzasser wijnroute, kerstmarkten.
Bezoek tijdens Kerstmis: De kerstmarkten, vooral in Straatsburg en Colmar, behoren tot de beste van Europa.
Wijnroute: Ontdek de Elzasser wijnroute, die door pittoreske dorpjes en wijngaarden loopt.
Lokale keuken: Probeer lokale specialiteiten zoals tarte flambée, choucroute en Elzaswijnen.

7. De Franse Alpen

Hoogtepunten: Chamonix, Annecy, Grenoble, skigebieden (Val d’Isère, Courchevel).
Skiseizoen: Bezoek tussen december en april om te skiën. Boek accommodaties en skipassen vooraf.
Zomeractiviteiten: De Alpen zijn ook ideaal voor zomeractiviteiten zoals wandelen, mountainbiken en paragliden.
Verblijf in Annecy: Annecy, met zijn prachtige meer en oude stad, is een fantastische uitvalsbasis om de regio te verkennen.

8. Bordeaux

Hoogtepunten: wijngaarden, historische architectuur, rivier de Garonne, Saint-Émilion.
Wijntours: Boek een begeleide wijntour om enkele van de wereldberoemde wijngaarden van Bordeaux te bezoeken.
City Pass: Overweeg de Bordeaux City Pass voor gratis of met korting toegang tot vele attracties en openbaar vervoer.
Riviercruises: Maak een riviercruise op de Garonne voor een ander perspectief op de stad.
Elke regio in Frankrijk biedt zijn eigen unieke charme, en met deze tips haalt u het meeste uit uw bezoek aan dit prachtige en diverse land. Goede reis!


FILMTIP
Filmpje met de TOP 18 vakantiebestemmingen in Frankrijk (Engelstalig Touropia)


Tip 4 : De Franse Rivièra, de Côte d'Azur

De Franse Rivièra, ook wel bekend als de Côte d'Azur, is een prachtige kustlijn aan de Middellandse Zee in het zuidoosten van Frankrijk, die zich uitstrekt van de Italiaanse grens tot de stad Toulon. De regio staat bekend om zijn glamour, adembenemende landschappen en rijke culturele erfgoed en is een magneet voor zowel toeristen, beroemdheden als kunstenaars.

Een van de bekendste steden aan de Franse Rivièra is Nice. De Promenade des Anglais, een wandelpad langs de kust omzoomd met palmbomen en elegante hotels, biedt een panoramisch uitzicht op de turquoise wateren. De oude binnenstad van de stad, met zijn smalle, kronkelende straatjes en levendige markten, vormt een charmant contrast met de luxueuze badplaatsen.

Cannes, een andere iconische bestemming, staat synoniem voor het wereldberoemde filmfestival van Cannes, dat elk jaar internationale sterren trekt. De Boulevard de la Croisette, een laan aan het water, is bezaaid met luxe boetieks, restaurants en hotels. De zandstranden van Cannes en de nabijgelegen Lérins-eilanden zijn ideaal om te zonnebaden en te verkennen.

Verderop langs de kust is Saint-Tropez een speeltuin voor de rijken en beroemdheden, bekend om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en historische oude binnenstad. De pittoreske haven van de stad, vol met luxe jachten, getuigt van haar status als eersteklas vakantiebestemming.

Monaco, een soevereine stadstaat aan de Franse Rivièra, staat bekend om zijn casino, Grand Prix en weelderige levensstijl. De Rots van Monaco, de thuisbasis van het Prinselijk Paleis, biedt een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

In het binnenland ligt de Franse Rivièra met charmante dorpjes als Èze en Grasse. Èze, gelegen op een heuveltop, biedt een prachtig uitzicht op de kust, terwijl Grasse bekend staat als de parfumhoofdstad van de wereld.

Het milde klimaat, het schilderachtige landschap en de mix van luxe en traditie aan de Franse Rivièra maken het tot een betoverende bestemming, perfect voor wie op zoek is naar zowel ontspanning als verfijning. Of u nu langs het strand slentert, historische bezienswaardigheden verkent of geniet van de gastronomische keuken, de Côte d'Azur belooft een onvergetelijke ervaring.

Tip 3 : Wat zijn de beste skigebieden in de Franse alpen?

Ludo claes TIPSFrankrijk staat bekend om zijn skigebieden van wereldklasse, met een gevarieerd aanbod aan pistes, adembenemende landschappen en charmante bergdorpjes. Hier zijn enkele van de beste plekken om te skiën in Frankrijk:

1. Chamonix-Mont-Blanc
Chamonix is ​​een van de beroemdste skibestemmingen ter wereld, gelegen aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste bergtop van West-Europa. Bekend om zijn uitdagende pistes en off-piste mogelijkheden, is het ideaal voor ervaren skiërs. De Vallée Blanche, een 20 kilometer lange off-piste afdaling, is bijzonder beroemd.

2. Courchevel
Courchevel maakt deel uit van het uitgestrekte skigebied Les Trois Vallées en biedt luxe voorzieningen en onberispelijk geprepareerde pistes. Met een verscheidenheid aan pistes die geschikt zijn voor alle niveaus, trekt het zowel beginners als doorgewinterde skiërs aan. Het resort staat ook bekend om zijn luxe accommodaties en gastronomische eetgelegenheden.

3. Val d'Isère
Val d'Isère vormt samen met het naburige Tignes het skigebied Espace Killy, vernoemd naar Olympisch kampioen Jean-Claude Killy. Dit gebied staat bekend om zijn uitgebreide en gevarieerde terrein, geschikt voor alle niveaus skiërs. De levendige après-ski scene en traditionele Savoyaardse charme van het resort dragen bij aan de aantrekkingskracht.

4. Megève
Megève combineert middeleeuwse charme met moderne luxe. Het uitgebreide skigebied is geschikt voor alle niveaus, met zachte hellingen voor beginners en uitdagend terrein voor experts. Het dorp zelf is pittoresk en biedt geplaveide straten, door paarden getrokken rijtuigen en lekker eten.

5. Les Arcs
Les Arcs maakt deel uit van het Paradiski-gebied en biedt een breed scala aan pistes, van zachte beginnerspistes tot veeleisende zwarte pistes. Het skiën op grote hoogte zorgt het hele seizoen voor goede sneeuwcondities. Het resort beschikt ook over moderne architectuur en een levendige après-ski scene.

6. La Plagne
La Plagne ligt ook in het Paradiski-gebied en staat bekend om zijn gezinsvriendelijke sfeer en uitgebreide pistes voor alle niveaus. De onderling verbonden dorpen bieden een scala aan accommodaties en activiteiten, waardoor het een populaire keuze is voor gezinnen.

7. Les Deux Alpes
Les Deux Alpes staat bekend om zijn betrouwbare sneeuw en uitgebreide gletsjerskimogelijkheden en is ideaal voor skiën in het vroege en late seizoen. Het biedt een breed scala aan pistes en een bruisend nachtleven, aantrekkelijk voor jonge en energieke skiërs.

8. Méribel
Méribel ligt in het hart van Les Trois Vallées en staat bekend om zijn pittoreske chalets en centrale ligging. Het biedt toegang tot meer dan 600 kilometer aan onderling verbonden pistes, waardoor het een perfecte uitvalsbasis is om het uitgestrekte skigebied te verkennen.

Elk van deze bestemmingen biedt een unieke ervaring, waardoor skiërs van alle voorkeuren en niveaus hun perfecte winteruitje in de Franse Alpen kunnen vinden.

Tip 2 : Met de auto op vakantie naar Frankrijk? Waarop moet je zoal letten?

Als u goed voorbereid bent, kan autoreizen in Frankrijk een plezierige en onvergetelijke ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om een ​​vlotte en plezierige reis te garanderen:

Begrijp de Franse rijwetten

Snelheidslimieten: Over het algemeen zijn de snelheidslimieten 130 km/u (80 mph) op snelwegen, 110 km/u (68 mph) op snelwegen, 90 km/u (56 mph) op secundaire wegen en 50 km/u (31 mph). km/u) in stedelijke gebieden. Houd rekening met veranderingen als gevolg van weersomstandigheden.
Alcohollimieten: De wettelijke alcohollimiet in het bloed is 0,05% (0,02% voor nieuwe bestuurders met minder dan drie jaar ervaring). Het is veiliger om helemaal niet te drinken als u van plan bent te gaan autorijden.
Verplichte items: Zorg ervoor dat u een gevarendriehoek, reflecterende vesten voor alle passagiers, een blaastestset en een set reservelampen in uw auto heeft.

Tolwegen en betaling

Autoroutes (snelwegen): Veel Franse snelwegen (autoroutes) zijn tolwegen. U kunt betalen met contant geld, creditcard of via het elektronische "Télépéage"-systeem, waardoor een snellere doorgang mogelijk is.
Routes plannen: Gebruik GPS of apps zoals Waze en Google Maps om routes te plannen, waarbij u tolwegen vermijdt als u de voorkeur geeft aan een mooiere route.

Parkeren

Steden: Parkeren kan een uitdaging zijn in steden. Zoek naar gebieden in de blauwe zone waarvoor een parkeerschijf (disque de stationnemen) vereist is, verkrijgbaar bij politiebureaus of VVV-kantoren.
Let op borden: Borden geven aan of parkeren gratis, betaald of beperkt is. Houd rekening met voetgangerszones waar auto's niet zijn toegestaan.

Brandstof

Brandstofstations: Brandstof kan duurder zijn op snelwegen. Denk bijvoorbeeld aan tanken in de stad of bij grote supermarkten (supermarchés), waar de prijzen over het algemeen lager zijn.
Soorten brandstof: Zorg ervoor dat u weet of uw auto benzine (essence) of diesel (gazole) gebruikt.

Culturele etiquette

Rotondes: Voertuigen op de rotonde hebben voorrang. Dit is een veel voorkomend verschijnsel op Franse wegen.
Rijstijl: Franse chauffeurs kunnen assertief zijn. Blijf kalm, wees hoffelijk en volg de lokale rijgewoonten.

Pechhulp

Verzekering: Controleer of uw autoverzekering pech in Frankrijk dekt. Overweeg indien nodig een aanvullende dekking.
Alarmnummers: In geval van nood kunt u 112 bellen voor algemene noodgevallen en 17 voor de politie.
Door deze tips op te volgen en goed voorbereid te zijn, kun je genieten van de prachtige landschappen, charmante dorpjes en levendige steden die Frankrijk te bieden heeft. Goede reis!

Tip 1 : Enkele leuke weetjes en feiten over Frankrijk

Geografie en monumenten
Frankrijk is het grootste land in de Europese Unie en wordt vanwege zijn zeshoekige vorm vaak "L'Hexagone" genoemd. Het staat bekend om zijn gevarieerde landschappen, van de stranden van de Franse Rivièra tot de besneeuwde Alpen en de glooiende wijngaarden van Bordeaux. De Eiffeltoren in Parijs is een van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn het Louvre, Mont Saint-Michel en het Paleis van Versailles.

Geschiedenis en cultuur
Frankrijk heeft een rijke geschiedenis, gekenmerkt door belangrijke gebeurtenissen zoals de Franse Revolutie en de opkomst van Napoleon Bonaparte. Het staat ook bekend om zijn bijdragen aan kunst, filosofie en wetenschap. Bekende Franse figuren zijn onder meer de filosofen Voltaire en Descartes, de schrijvers Victor Hugo en Marcel Proust, en de wetenschappers Marie Curie en Louis Pasteur. De Franse cultuur legt een sterke nadruk op keuken, mode, kunst en film.

Keuken
De Franse keuken staat wereldwijd bekend om zijn kwaliteit en variatie. Het omvat regionale specialiteiten zoals coq au vin, bouillabaisse en ratatouille. Franse gebakjes zoals croissants, éclairs en macarons zijn wereldwijd beroemd. Frankrijk is ook een toonaangevende wijnproducent, met regio's als Bordeaux, Bourgondië en Champagne die bekend staan ​​om hun uitzonderlijke wijnen. Wanneer u in Frankrijk dineert, is het gebruikelijk om te begroeten met "Bonjour" en "Bon appétit" te zeggen voordat u aan uw maaltijd begint.

Taal
Frans is de officiële taal van Frankrijk, en hoewel veel mensen in stedelijke gebieden Engels spreken, wordt het op prijs gesteld als bezoekers moeite doen om Frans te spreken. Basiszinnen als "s'il vous plaît" (alsjeblieft), "merci" (bedankt) en "excusez-moi" (excuseer mij) kunnen een grote bijdrage leveren aan het tonen van respect voor de lokale cultuur.

Reistips
Transport en vervoer: Frankrijk heeft een uitgebreid en efficiënt openbaar vervoerssysteem. De hogesnelheidstreinen TGV (Train à Grande Vitesse) verbinden de grote steden, terwijl lokale treinen, bussen en metro's handige opties binnen steden bieden.
Accommodatie: De opties variëren van luxe hotels tot charmante bed & breakfasts en budgethostels. Vooraf reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, is raadzaam.
Etiquette: Fransen waarderen beleefdheid en formaliteit. Begroet altijd met 'Bonjour' en spreek mensen aan met 'Monsieur' of 'Madame'. Het geven van een fooi in restaurants is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld als de service goed is.

Festivals en evenementen
Frankrijk organiseert het hele jaar door talloze festivals. Het filmfestival van Cannes in mei viert de internationale cinema, terwijl de Dag van de Bastille op 14 juli de Franse Revolutie herdenkt met parades, vuurwerk en feesten. Andere opmerkelijke evenementen zijn het Carnaval van Nice, de Tour de France en het Theaterfestival van Avignon.

Winkelen
Frankrijk is een winkelparadijs, bekend om zijn mode, parfums en gastronomische gerechten. Vooral Parijs staat bekend om zijn luxe boetieks aan de Champs-Élysées en de trendy winkels in de wijk Marais. Vergeet niet de lokale markten te bezoeken voor verse producten, kaas en ambachtelijke producten.

Conclusie
Frankrijk biedt een mix van geschiedenis, cultuur en moderniteit die bezoekers boeit. Of je nu de iconische bezienswaardigheden verkent, geniet van de culinaire hoogstandjes, of jezelf onderdompelt in de levendige festivals, Frankrijk belooft een onvergetelijke ervaring.


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.